melezza-praktijk@live.nl  |  06 11 25 10 71
Follow us :-

Vergoedingen

Ik ben aangesloten bij de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG).

De consulten worden afhankelijk van uw aanvullende verzekering geheel of gedeeltelijk vergoed.

Op onze website onder het vak  * vergoedingen*  worden de aanvullende zorgverzekeringen vermeld en daarbij de dekking die deze geven specifiek voor consulten van therapeuten die aangesloten zijn bij de MBOG. U kunt natuurlijk ook bij uw zorgverzekering informeren welke vergoeding u krijgt. Op de website van de MBOG www.mbog.nl  vind u onder patiënten informatie een vergoedingenoverzicht 2019  van de verschillende zorgverzekeringen. Hier worden de aanvullende zorgverzekeringen vermeld en daarbij de dekking die deze geven specifiek voor consulten van therapeuten die aangesloten zijn bij de MBOG.

Ik wil u er nog op wijzen dat het eigen risico  van uw zorgverzekering niet uit de aanvullende verzekering komt, maar uit het basispakket.

De vergoedingen van de verzekeraars voor 2019 zijn gewijzigd t.o.v. 2018.  Download 181130 MBOG overzicht Zorgverzekeraars 2019.pdf voor het actuele overzicht.

 

Aangesloten bij BATC
De Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument (BATC) komt op voor de belangen van zowel de therapeuten als de consumenten. Het doel van de BATC is het creëren van eenheid en de kwaliteit te verhogen binnen de natuurgerichte zorg. Zij streven naar meer erkenning voor deze vorm van complementaire zorg. De aangesloten therapeuten zijn HBO geschoold en volgen jaarlijks bijscholing om aan de opleidingseisen te voldoen.

Keuze in therapievormen binnen de complementaire zorg is breed en veelzijdig. De behandelingen bij een BATC therapeut worden geheel of gedeeltelijk vergoed door de deelnemende zorgverzekeraars via een aanvullende verzekering. Tarieven en lijst van zorgverzekeraars staan vermeld op de site van de BATC, www.batc.nl

Op het website van uw zorgverzekeraar kan u het ook zien.

Mocht er een geschil ontstaan tussen de BATC therapeut en u als consument, dan treedt de BATC, indien gewenst, op als bemiddelaar.