Orthomoleculaire Detox Advies

Detox Kuur

Voel je je futloos en mis je energie? Of heb je last van een opgeblazen gevoel of een onzuivere huid? Dan kan het tijd zijn voor een grote schoonmaak van je lichaam.

Wat is een detox kuur?

Een detox kuur is een fris begin om je daarna weer fitter, gezonder en energieker te voelen. Je lijf komt tot rust en bovendien is het een gezonde manier om zowel lichamelijk als psychisch beter in balans te zijn. Met een detox kuur reinig je je lichaam. Het is eigenlijk een modern concept van het ontgiften van het lichaam waarbij je jouw lijf ondersteunt bij het afbreken van ongewenste stoffen. Detoxen wordt ook wel eens ontslakken genoemd en is geen dieet maar meer een kortstondige boost voor je voedingspatroon of leefstijl.

Afvallen door een detox kuur

Gedurende een detox kuur verlies je gewicht. Een mooie bijkomstigheid dus, Door in een bepaalde periode een sterk caloriebeperkt dieet (plantaardig of raw food) of sapkuren, soepen, shakes, water en kruidenthee te drinken, kun je redelijk veel kilo’s verliezen.

Toch is dat vaak maar van tijdelijke aard.

Na het ontgiften is het moeilijk om dit gewichtsverlies vast te houden, omdat het gewichtsverlies vooral uit het verlies van water en spierweefsel bestaat. Het vetweefsel blijft in tact en zodra het normale voor langere tijd vast te houden ,

Wil je het gewichtsverlies vast houden en op je ideale gewicht blijven. Dan ga ik je hier in begeleiden .

Een detox kuur helpt  bij reiniging lichaam

Over het algemeen reinigt het lichaam zichzelf van schadelijke giftige stoffen waarbij verschillende organen zoals lever, darmen, nieren, longen, huid en het lymfestelsel een belangrijke rol spelen. Helaas worden we tegenwoordig regelmatig bloot gesteld aan een buitensporige hoeveelheid schadelijke stoffen. Onze leefomgeving is vergeven van gifstoffen.

In ons huis, de lucht, water, medicijnen, schoonmaakmiddelen, tabak, cosmetica maar ook in onze voeding. Ons westerse eetpatroon is nl. niet altijd even gezond.

Onze voeding bevat vaak te veel suiker, te veel zout, te veel vet, te veel kleurstoffen, te veel smaakstoffen, te veel conserveringsmiddelen en ga zo maar door. Veel van deze schadelijke stoffen krijgen wij in ons lichaam met als gevolg dat het natuurlijke afvalverwerkingssysteem voor het opruimen van lichaamsvreemde en toxische stoffen zwaarder en bemoeilijkt wordt. Op het moment dat deze schadelijke stoffen niet meer goed kunnen worden afgevoerd, raakt het lichaam uit balans en leidt dit tot verstoring in het stofwisselingsproces waardoor het immuunsysteem verzwakt en wordt ons lichaam vatbaarder voor allerlei ziekten.

Dit kan variëren van stress, oververmoeidheid tot maag- en darmklachten. Of zelfs tot aan nierziekten aan toe… Een goede detox kuur kan hier dus in ondersteunen.

Detoxen heeft een positieve invloed op lichaam en geest. Na eliminatie van de afvalstoffen, voel je je meestal een stuk fitter en energieker. Maar ontgiften doet meer. Een detox kuur heeft bijvoorbeeld positieve effecten op de bloeddruk, cholesterol en de glucosewaarden en verkleint de kans op hart- en vaatziekten. Naast deze voordelen, treedt er met ontgiften ook een verbetering van het immuunsysteem op, reinigt het de huid en zorgt het voor een goede doorbloeding (positief effect op de organen).

Je ziet het, ontgiften heeft meerdere positieve effecten op de gezondheid.

In mijn praktijk maak ik gebruik van Tanita Digitale Weegschaal metingen bij de Detox en voedingsprogramma’s.

Alle metingen op een rij :

  • Gewicht
  • Lichaamsvocht
  • Botmassa
  • BMR
  • Metabolische leeftijd
  • Viscerale vet
  • BMI
  • Vetpercentage
  • Spiermassa

Bij iedere meting ontvang je een print met jouw meetwaarden. Ook kan ik een losse Tanita meting bij je doen.

Daarom vertel ik je graag iets meer over wat een Tanita meting eigenlijk is en wat je ermee meet.

Als je een afspraak maakt ,

Dan krijg je van mij een online vragenlijst of dat kan je ook van onze website downloaden.
1. Deze kun je vooraf invullen en naar mij toesturen zodat ik onze afspraak al kan voorbereiden.
2. Na het consult maken samen al een eerste plan met eventuele adviezen
3. Afhankelijk van je klacht worden er vervolg afspraken gemaakt .
4. Je krijgt geen verslag van het consulten alles word gelijk besproken .
5. Alle adviezen voor het behandeling zoals voedingadviezen en eventueel suplementen adviezen krijg je op je email als je het wilt .

Schrijf je in voor de nieuwsbrief


Over mij

Mevrouw A.Kosture is een Orthomoleculaire Therapeut en natuurgeneeskundige Therapeut die al zoveel jaar in dit vak zit, dus aan ervaring geen gebrek!

Openingstijden

Maandag - Vrijdag: 10:00 - 17:00Zaterdag - zondag: gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 070 214 78 92Laan van Meerdervoort 864, 2564 AS Den HaagKVK 68723423