Eis Scan

EIS scan

In het zoeken naar de achterliggende problematiek van een klacht of probleem kan er gebruik gemaakt worden van een EIS scan  (Electro-interstitiële-scan). Deze apparatuur geeft veel, snel en grondig informatie over de toestand van het lichaam. Iedere ziekte begint met een verstoring van het functioneren van één enkele cel. De EIS scan maakt het mogelijk om functionele verstoringen al in een zeer vroeg stadium te herkennen, op een moment dat er lichamelijk nog geen veranderingen worden opgemerkt. De EIS scan  apparatuur is ook zeer geschikt om resultaten van ingezette behandelingen te volgen, zodat tijdig bijgestuurd kan worden en indien nodig overgestapt kan worden naar een andere therapievorm.

De Electro Interstitiele Scan is ontwikkeld door een team van artsen, natuurkundigen, wiskundigen, statistici en heeft een bijzonder hoge betrouwbaarheid (89%) waardoor het in vele ziekenhuizen en door veel artsen gebruikt wordt over de wereld.

 • Het is een officieel medisch-A-apparaat.
 • De ontwerper en ontwikkelaar is prof. Albert Maarek, van Hongaarse komaf.
 • Inmiddels woonachtig in en werkend vanuit de VS.
 • Hij heeft dit systeem ontwikkeld om een betrouwbaardere diagnostische methode te krijgen dan de oudere methode van de bloedanalyse, waarover hij ontevreden was.
 • Dit nieuwe systeem geeft een beter beeld van de gezondheidstoestand waarin het lichaam zich bevindt.

Door deze geavanceerde apparatuur zijn wij nu in staat om in een zeer vroeg stadium verstoringen in het functioneren van cellen op te merken, zodat een aandoening in een nog vroege fase van ontwikkeling bestreden kan worden, met als gevolg dat de kans op genezing zeer sterk toeneemt. Deze mogelijkheid van preventieve diagnostiek biedt iedereen de mogelijkheid om in te grijpen voordat ziekte kan ontstaan, door de vroege opsporing en behandeling.

De EIS SCAN  is een elektrosomatografie (ESG) en dat is een 3 dimensionaal computergestuurde, volledig veilige en pijnloze lichaam screening. Met deze zeer geavanceerde apparatuur worden in korte tijd vele metingen verricht via hoofd, handen en voeten. Dit wordt gedaan door simpelweg een onschuldige zwakstroom (1,28V) af te geven aan het lichaam van de patiënt via 6 elektrodecontacten, 2 op de voeten, 2 op de handen en 2 op het voorhoofd, waardoor een meting van de functies van spieren, gewrichten, en organen gedaan wordt.

 

 

 

 

 

 

 

Door opeenvolgende afgifte van positieve polariteit aan, om de andere elektrode, terwijl elke andere opeenvolgend negatieve polariteit ontvangt, wordt met de EIS een migratie van H+ en HC03-ionen teweeggebracht in de diverse onderzochte weefsels, waardoor een zeer lage gelijkstroom wordt verkregen, die op elk van de 22 geanalyseerde takken wordt gemeten. De bio-elektrische impedantie van elke tak wordt dan eenvoudigweg berekend door toepassing van de wet van Ohm en opgenomen als de EIS. Uiteraard bestaat elke tak uit vele organen en weefsels, maar ook door de gepatenteerde EIS-algoritmes voor kruisanalyses kan de bio-elektrische impedantie van meer dan 69 verschillende volumes (organen en omliggende weefsels) in het menselijk lichaam worden berekend, en kan de pH van elk van deze volumes uiteindelijk worden bepaald. De pH geeft de concentratie van base of zuur aan, die significant is voor aanleg of ziekten al naar gelang de betekenis van de pH-waarde. Hierbij de functies van alle andere organen en systemen van het lichaam gemeten. Door middel van speciale software worden de resultaten van deze metingen geanalyseerd. Door deze analyse krijgen wij een beeld van de gezondheidstoestand van alle organen en systemen (hormonaal, ademhaling, immuun, bloedcirculatie, spijsverteringssysteem en psyche). We kunnen nu in één oogopslag zien, wat de gezondheidstoestand is van het lichaam.

De homeostase; met cijfers onderbouwd,  alsmede een lifestyle-, en sport advies. Naast het constateren van vroege signalen van ziektes (preventieve diagnostiek) kan deze apparatuur ook oorzaken van klachten vaststellen, risicoprofielen schetsen en veel ziekten uitsluiten en bv. sporters in hun prestatie’s volgen en blijven coachen.

De Scan geeft o.a. informatie over:

 • Functionele analyse en metingen van verschillende organen, klieren, weefsel
 • De schattingen van de lichaamsamenstelling / BMI waarden (lengte/gewicht/water/vetverhouding)
 • Hormonale Waarden
 • Biochemische waarden met betrekking tot bloed waarden
 • Biochemie statistische grafiek
 • Neurotransmitters statistische grafiek (o.a. dopamine,serotonine)
 • Acidose en alkalose / Zuurgraad in het lichaam (totaal van de organen)
 • Oxidatieve stress (vrije radicalen- bepalen tempo lichaamsveroudering/zuurstofopname in weefsel)
 • Cellulaire mitochondriale activiteit (energie-centrale van de cel/ATP
 • Biologische enzymatische activiteit
 • Voorstellen van bioresonantie effecten om psychische stress te verminderen
 • Statistische analyse van risicofactoren
 • Voorstellen voor eventuele aanvullende onderzoeken
 • Voorstellen voor voeding
 • Schatting van de neuronale excitabiliteit (Psychische toestand, bv depressie of ADHD)
 • Schatting van botweefsel dichtheid
 • Schatting van zenuw- en spierweefsel toestand
*Is er  leeftijd aan verbonden ?
Ja, leeftijd is vanaf  6  tot en met 99 jaar oud.
Zijn er uitzonderingen waarbij een persoon de scan niet kan krijgen?
Ja, de enige mensen die de scan niet kunnen krijgen,zijn  zwangere en degenen met een pacemaker of degenen met metalen platen en pinnen in hun lichaam.

Deze behandelmethode is inzetbaar naast zowel reguliere- als complementaire zorg ter preventie, herstel en ondersteuning. Het is geen vervanging van reguliere zorg.

Het is belangrijk om open en transparante communicatie te hebben tussen de verschillende zorgverleners om de best mogelijke zorg voor de patiënt te waarborgen.

Door samen te werken en informatie uit te wisselen, kunnen orthomoleculaire geneeskunde en reguliere zorg elkaar aanvullen om een holistische benadering van de gezondheid te bieden.

Bij acute klachten is het zeer gewenst om eerst contact op te nemen met de huisarts en/of specialist. Mijn therapie kan dan ook geen vervanging zijn van eventuele noodzakelijke zorg door een arts.

Als je een afspraak maakt voor het scan  consult ,

Dan krijg je van mij een online vragenlijst of dat kan je ook van onze website downloaden.
1. Deze kun je vooraf invullen en naar mij toesturen zodat ik onze afspraak al kan voorbereiden.
2. Na het consult maken samen al een eerste plan met eventuele adviezen
3. Afhankelijk van je klacht worden er vervolg afspraken gemaakt .
4. Je krijgt geen verslag van het consulten alles word gelijk besproken .
5. Alle adviezen voor het behandeling zoals voedingadviezen en eventueel suplementen adviezen krijg je op je email als je het wilt .

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief


Over mij

Mevrouw A.Kosture is een Orthomoleculaire Therapeut en natuurgeneeskundige Therapeut die al zoveel jaar in dit vak zit, dus aan ervaring geen gebrek!

Openingstijden

Maandag - Vrijdag: 10:00 - 17:00Zaterdag - zondag: gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 070 214 78 92Laan van Meerdervoort 864, 2564 AS Den HaagKVK 68723423