Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde Therapie

Vijf natuurgerichte principes

De vijf natuurgerichte principes zorgen ervoor dat een therapeut zijn cliënt op een holistische wijze benadert. De diagnose en behandelmethode worden pas vastgesteld als ieder van deze vijf principes in onderstaande volgorde zijn doorlopen. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat energie de basis is voor het functioneren van het menselijk lichaam. Zonder energie, kunnen de overige vier principes niet  functioneren. Voor alle principes geldt een duidelijke prioriteit rangschikking; een principe kan niet functioneren indien de werking van het voorgaande principe niet optimaal is.

Energie

Alles in en om ons heen bestaat uit energie. Zo is er grofstoffelijke energie die zich bevindt in materie, zoals bijvoorbeeld ons lichaam. Daarnaast heb je ook fijn stoffelijke energie die zich bevindt in alles wat ‘niet zichtbaar’ is, denk bijvoorbeeld aan de ‘lege ruimte’ om ons heen, onze chakra’s en ons auraveld. De energiestromen in en om ons lichaam zijn noodzakelijk om te kunnen functioneren. Het energetisch systeem, zoals de chakra’s en de meridianen, kan bij een tekort aan energie namelijk niet optimaal werken. Hierdoor ontvangt het zenuwstelsel onvoldoende informatie en kunnen de organen en weefsels ontregeld raken. Indien een blokkade de energiestroom afsluit, kunnen dan ook emotionele en fysieke klachten ontstaan. Het heeft daarom prioriteit om de geblokkeerde energie weer in beweging te brengen en/of energie toe te voeren. Zonder energie kan er namelijk geen genezing plaatsvinden.

Prikkeloverdracht

De stroming van energie vindt plaats in alle lagen van ons lichaam. Het zenuwstelsel is één van deze lagen en wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Via de hersenen wordt er namelijk door overdracht van impulsen (prikkels) gecommuniceerd met de rest van het lichaam. Als deze prikkeloverdracht goed functioneert, worden de signalen aan alle delen van het lichaam duidelijk doorgegeven en kunnen energieblokkades worden opgespoord. Zonder een goede geleiding kunnen functies van het menselijk lichaam stagneren.

Drainage

In deze hectische maatschappij worden ons lichaam en geest regelmatig belast met gifstoffen in geestelijke of stoffelijke vorm. Doordat ons lichaam hier dagelijks mee wordt verontreinigd, is er veel energie nodig om deze gifstoffen af te voeren. Indien de gifstoffen niet kunnen worden afgevoerd, kan dit invloed hebben op het communicatienetwerk van het lichaam waardoor het genezingsproces kan vertragen. Het is daarom van belang om onszelf regelmatig te reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast.

Voeding

Een goede voeding is nodig om het lichaam te voorzien van voedingsstoffen die we nodig hebben om optimaal te functioneren. Als het lichaam onjuiste voeding krijgt, kan dat leiden tot ziekte. Deze onjuiste voeding kan bestaan uit simpelweg ongezonde voeding, maar ook uit (gezonde) voeding die eerst wellicht goed voelde maar op een bepaald moment niet meer. We noemen dit ook wel de verdraagzaamheid van deze stoffelijke vorm van voeding. De verdraagzaamheid kan invloed hebben op het functioneren van ons menselijk lichaam en op onze psyche. Naast de fysieke vorm van voeding is er ook een geestelijke vorm van voeding. Zo worden we door onze omgeving dagelijks gevoed door bijvoorbeeld uitdagingen, verwachtingen en overtuigingen. Geestelijke voeding kan echter ook vergiftigend werken, denk bijvoorbeeld aan oordelen en verwachtingen van anderen. Door je bewust te worden van belemmerende geestelijke voeding en deze op een andere manier te benaderen, zal er sneller genezing plaatsvinden.

Psyche

Fysieke, emotionele, mentale, spirituele en energetische aspecten van een mens zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Het is daarom belangrijk om naast de fysieke gesteldheid, ook naar de emoties en gedragspatronen te kijken. Door bewust te worden van bepaalde belemmerende patronen die mogelijk het helingsproces beïnvloeden, kun je deze denk- en gedragspatronen veranderen. Als laatste stap is het dus belangrijk op zoek te gaan naar deze patronen en te kijken hoe deze op een gezonde manier doorbroken en losgelaten kunnen worden.

Natuurgeneeskundige Behandelingen

 De Werkvormen en Diagnosevormen
De Vijf Natuurgerichte principes

Wij werken in onze natuurgeneeskundige consulten met de vijf natuurgerichte principes :

  1. Energie
  2. Prikkeloverdracht
  3. Drainage
  4. Voeding
  5.  Psyche
Energie

Als iemand te weinig energie heeft is hij /zij onvoldoende in staat bestaande problemen op te lossen. Door specifieke testen kan worden vastgelegd hoe het met de energie huishouding is gesteld. Eerst dient het energiepeil omhoog te worden gebracht.

Prikkeloverdracht

Een gezonde systeem geeft via de zenuwbanen signalen aan spieren en sensoren. Bij een verstoorde prikkeloverdracht kunnen bijvoorbeeld concentratie problemen ontstaan of een matige of een overgevoelige respons op prikkels uit de omgeving. In onze behandelingen verbeteren wij de prikkeloverdracht door lichaamsgerichte therapie en orthomoleculair supleltie of natuurgeneeskundige behandelingen .

Drainage

Als het lichaam effectief ontgift en afvalstoffen afvoert, lossen blokkades zich op en verbeterd de energie doorstroming en fitheid. Belangrijke afvoerende organen zijn lever, nieren, longen, darmen en huid. Een gezonde lichaam is beter in staat om met stressfactoren om te gaan en spanning aftevoeren. Manieren om de drainage te bevorderen zijn koffie verminderen water en kruiden thee drinken, sap vasten of detoxificatie programma volgen. In onze consulten gebruikten we divers vorm van massages/therapie. Tevens geven wij persoonlijke adviezen om voedingssupplementen en andere detoxificatie middelen te gebruiken. Met het Biotensor en Bio resonantie Apparatuur ( Oberon) is  Medisch Gecertificeerd. Eis scan is ook  Medisch Gecertificeerd. Testen we op vitamines, mineralen, allergieën, intoleranties, eventuele blokkades van het afvoerende organen en overige balansen in het lichaam die belangrijk zijn in combinatie met het voeding. Eet iemand ongezond ?  gebruikt iemand medicijnen dan is water drinken extra belangrijk voor een goede afvoer van afvalstoffen. In onze consulten worden via testen belangrijke voedingsadviezen op maat gegeven. Als nodig is kunnen we bloedonderzoek en ontlasting en urine onderzoek ook aanvragen.

Psyche

Als het lichaam en het energie systemen zijn behandeld kunnen we aan het psyche gaan werken. De cliënt begeleiden om van overleven naar leven te gaan. Welke uitdagingen en problemen /trauma /stress is aanwezig? Indien het problemen dieper wijzen we door naar huisarts om eventueel door te sturen naar psycholoog of psychiater.

 

Voor wie wil werken aan zijn gezondheid

Voel je je niet gezond en fit of heb je chronische gezondheidsklachten, dan kan je o.a. door veranderingen in je voeding en leefstijl, zorgen voor een verbetering van je gezondheid.

Natuurlijk kan er een genetische aanleg voor een aandoening of ziekte zijn maar juist dan is het belangrijk om te kiezen voor een gezonde leefstijl.

Natuurgeneeskundige therapie is zeer geschikt om je gezondheid te verbeteren.

De therapie is vooral gericht op structurele verbeteringen van de gezondheid en hiermee het vitaler maken van het lichaam waardoor gezondheidsklachten verminderen en weg kunnen gaan.

Het streven is dan ook om je bewust te maken van de oorzaak of oorzaken waardoor het met je gezondheid beter kan.

In mijn praktijk werk ik met bioresonantie meetsystemen om meer inzicht in de oorzaak van de gezondheidsklachten te krijgen. Bioresonantie is echter geen vervanging van reguliere diagnostiek en/of behandeling.

Bij acute klachten is het zeer gewenst om eerst contact op te nemen met de huisarts en/of specialist. Mijn therapie kan dan ook geen vervanging zijn van eventuele noodzakelijke zorg door een arts.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief


Over mij

Mevrouw A.Kosture is een Orthomoleculaire Therapeut en natuurgeneeskundige Therapeut die al zoveel jaar in dit vak zit, dus aan ervaring geen gebrek!

Openingstijden

Maandag - Vrijdag: 10:00 - 17:00Zaterdag - zondag: gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 070 214 78 92Laan van Meerdervoort 864, 2564 AS Den HaagKVK 68723423