Edelstenen Therapie

EDELSTEEN THERAPIE

Wat is edelsteentherapie?

Edelsteen therapie wordt gebruikt bij lichamelijke, geestelijke en emotionele klachten. Deze therapie wordt al sinds de oudheid gebruikt. Verschillende volkeren gebruikten edelstenen en mineralen om hun geneeskrachtige werking.

Hoe werkt het?

Er wordt vaak gedacht dat een steen een dode materie is. Maar stenen groeien in de loop van duizenden jaren. Stenen groeien uit van een klein kristalletje naar een groot exemplaar. De stenen hebben een bepaalde uitstraling ook wel energie genoemd. Wanneer iemand ziek is of een bepaald orgaan heeft dat niet naar behoren functioneert. Dan heeft deze persoon of dier een uitstraling die niet helemaal optimaal is. Als je dan een passende steen zoekt bij de kwaal kan deze helpen de ongemakken van de kwaal te verzachten of verminderen.

Hoe gebruik je een steen bij edelstenentherapie ?

De kracht van een (half)edelsteen bestaat uit een trilling, welke bij dragen daarvan wordt doorgegeven aan het lichaam, waardoor een constante stroom van impulsen aan het lichaam wordt toegediend. Daardoor ontwikkelt het lichaam zelf de kracht om zich van diverse kwalen en ziekten te ontdoen. Op deze wijze werkt de steen bovendien preventief.

Edelstenen, die niet bij iemand passen, kunnen storend werken op iemands eigen energieveld, of gewoon helemaal geen effect hebben. De beste geneeskrachtige werking krijg je door de steen op de huid te dragen.

Het liefst zo dicht mogelijk bij de zieke of aangedane plek. Je moet er wel rekening mee houden dat het enige tijd kost om een orgaan weer te laten herstellen. Het kan zelfs enkele maanden duren voordat je het genezende effect voelt. Soms kan de steen gaat verkleuren of dat er zelfs barsten in de steen komen.

Dit is het teken dat de steen werkzaam is. *Het gebeurt overigens niet bij iedere soort steen.*

Hoe werken Edelstenen

Edelstenen hebben elk door hun chemische samenstelling, kleur en ontstaansgeschiedenis eigen kwaliteiten, krachten en helende werkingen. Alles bestaat uit energie en heeft een energetische vibratie (trillingsfrequentie); dieren, bomen , aarde ,mensen  en dus ook edelstenen. Neem eens een edelsteen in je hand en voel aandachtig wat het met je doet. Al deze trillingen beïnvloeden elkaar

Je kan verschillende sensaties in je hand en in de rest van je lichaam ervaren.

Dit komt door de trillingen die de steen afgeeft. Een edelsteen heeft een energieveld dat constant in beweging is. Dit energieveld beweegt met een golflengte. Door het vasthouden of dragen van een steen gaat je lichaam de trilling van de steen voor een deel overnemen, waardoor het je lichaam kan helpen om in balans te komen. Edelstenen worden al duizenden jaren gebruikt voor verschillende doeleinden.

Stenen zijn helpers
 • Ze kunnen je ondersteunen in je leven.
 • Edelstenen werken.
 • En niet alleen door hun energie-uitstraling. Wanneer je een steen draagt, doet deze je regelmatig stilstaan bij het doel waarvoor je hem draagt.
 • Ze doen je kijken naar jezelf! Op deze wijze zijn stenen een middel om je bewust te worden van jezelf en je functioneren.
 • Stenen genezen niet alleen, ze helpen jou ook om jezelf te genezen.
 • Edelsteen- of  Chakra therapie een goede ondersteuning bieden aan de reguliere zorg.

*Even voor de duidelijkheid: Het is geen vervanging van de reguliere zorg!*

Diverse Behandelingen
 1. Het begint met een kennismakingsgesprek/anamnesegesprek.
 2. Uw vult van tevoren een uitgebreide vragenlijst in. (anamnese)
 3. Natuurlijk gaan we in dit gesprek samen kijken wat jouw wensen en/of verwachtingen zijn.
 4. Ook zal ik eventueel een check uitvoeren van jouw 7 hoofdchakra’s (energiewielen) en jouw aura. (energielichaam) Dit alles gebeurt natuurlijk in goed overleg.
 5. Met al deze gegevens ga ik kijken welke behandeling of steen het beste bij jouw past, zodat je een behandeling of steen, op maat krijgt.
Er zijn verschillende behandelingen mogelijk waaronder onder andere:
 • Chakrahealing (verschillende soorten edelsteenleggingen, na gelang de klacht/wens)
 • Meer complexere edelsteenleggingen (bv. voor het vrijmaken van negatieve/geblokkeerde energie, vrijmaken/opbouwen van energie, spirituele groei, openen/balanceren chakra’s, enz.)
 • Advies voor de aanschaf van een edelsteen. (passend bij een klacht of wens)
 • Advies voor de aanschaf van een geboortesteen.
 • Edelsteentherapie voor kinderen (o.a. advies voor aanschaf)
 • Edelsteentherapie voor huisdieren (o.a. advies voor aanschaf)
Geschiedenis van Edelstenen 
Edelstenen worden al duizenden jaren gebruikt door de mensheid. 

Voor hun helende eigenschappen, schoonheid en spirituele eigenschappen.

In de geschiedenis waren sieraden al een teken van iemands rijkdom.

Ook de Islam herkent  edelstenen en sieraden.

In het Koran wordt genoemd in het 58e vers van Surah Rahman:

“Het is alsof het robijnen en koralen zijn.” Er zijn meerdere versie in het Koran

De profeet Mohammed (SAV) had veel macht omdat hij een zeldzame Lapis Lazuli droeg.

Ook andere krachtige edelstenen o.a.:

 • Θ Hacerül Esved Stone
 • Θ Agaat
 • Θ Parel
 • Θ Koraal
 • Θ Turkoois
 • Θ Robijn
De geestelijken en leiders van de Islam dragen vrijwel allemaal edelstenen.

Vooral de Shi’itische leiders in Iran dragen allerlei krachtige edelstenen. De ayatollah’s krijgen daarmee absolute macht over het volk. Alle oude culturen kennen aan edelstenen bijzondere krachten toe. De edelstenen moesten door de hogepriesters van Israël worden gedragen opdat de drager hogere krachten zou verkrijgen. Overigens alle bisschoppen dragen een amethist die hen absolute macht geeft.

De paus draagt een robijn. De robijn trekt de machtigen van de aarde aan en bind deze aan de drager. De Europeanen en het Vaticaan hebben de grootste verzameling edelstenen. Het merendeel van deze stenen bevindt zich in Engeland en in de kluizen van het Vaticaan.

Maxima droeg voor het huwelijk langdurig een blauwe saffier (huwelijkstrouw)

In vroegere tijden gebruikten vorsten edelstenen als statussymbool. Leiders gaven sieraden aan hun onderdanen, die lieten zien dat de persoon bij hem hoorde en was uitverkozen.

In Egypte werden edelstenen vaak gecombineerd met goud en koper in schitterende halskettingen. In de piramides zijn om de nek van mummies dergelijke kunstwerken gevonden. Kostbare stenen, zoals robijn, saffier en diamant waren zowel vroeger als nu populaire keuze.

Klik hier beneden op de link om de edelstenen te bestellen.

www.bioedelstenen.nl

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief


Over mij

Mevrouw A.Kosture is een Orthomoleculaire Therapeut en natuurgeneeskundige Therapeut die al zoveel jaar in dit vak zit, dus aan ervaring geen gebrek!

Openingstijden

Maandag - Vrijdag: 10:00 - 17:00Zaterdag - zondag: gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 070 214 78 92Laan van Meerdervoort 864, 2564 AS Den HaagKVK 68723423