Aura en Chakra Therapie

Aura- en chakra therapie

Aura- en chakratherapie is een geneeswijze die de harmonie tussen geest, gevoel en lichaam kan bevorderen. Ons lichaam bestaat niet alleen uit vlees en bloed, maar ook uit energie. Het menselijk energieveld dat is opgebouwd uit verschillende lagen en het fysieke lichaam omringt en doordringt noemt men de aura. In deze aura bevinden zich 7 grote energiecentra, die chakra’s genoemd worden. In een chakra is altijd een sterke concentratie van energie die zichtbaar is in de aura.

Wat is Chakra?

Het woord “chakra” betekent wiel in het Sanskriet. De chakra’s zijn centra of concentraties van energie, die zich op verschillende plekken in het lichaam bevinden. Ieder chakra heeft een specifieke betekenis en werking. De uitstraling is afhankelijk van de stemming en de ervaring die op dat moment aanwezig is. De aura is constant in beweging en heeft invloed op het lichaam, organen en gemoedstoestand. Bij gebeurtenissen, in welke hoedanigheid dan ook verandert het energieveld. Dit kan zelfs zodanig veranderen dat het tastbaar wordt voor lichaam en geest, waardoor verscheidene soorten klachten kunnen ontstaan. Het kan zijn dat er blokkades optreden wat zich kan uiten in lichamelijke en emotionele klachten. Ieder chakra en iedere laag van onze aura heeft een kleur en een betekenis. Doordat ieder mens uniek is, is ook de energie heel individueel. Iedereen heeft bij de geboorte helende kracht meegekregen die altijd aanwezig blijft. Bij aura- en chakratherapie wordt deze helende kracht aangesproken. Men ervaart vaak een dieper bewustzijn van zichzelf. Hierdoor kunnen nieuwe inzichten en gevoelens een plaats krijgen.

De 7 Chakras.
  1. Kruinchakra (Sahasrara): Dit chakra ligt op je kruin. Het is het portaal naar het hogere bewustzijn, contact met je eigen spiritualiteit en oneindige wijsheid.
  2. Voorhoofdchakra (Ajna): Staat ook wel bekend als het derde oog en ligt op je voorhoofd tussen je ogen. Het chakra staat voor aanvoelen, intuïtie en helder zien.
  3. Keelchakra  (Vishuddi): Dit chakra bevindt zich op het strottenhoofd. De werking ligt in de communicatie, het kunnen uitdrukken wat je voelt en vindt. Dus ook eerlijk zijn naar jezelf hoort hierbij.
  4. Hartchakra (Anahata): Ligt midden op het borstbeen in de hartstreek. Het gaat hierbij om liefde geven en ontvangen en de liefde voor jezelf.
  5. Zonnevlechtchakra (Manipura): Ligt net boven je navel. De energie van dit chakra staat voor je passie, het durven innemen van je eigen ruimte, het voelen van je eigen identiteit en het kunnen bereiken van wat je wilt.
  6. Sacraalchakra (Svadisthana): Ter hoogte van de onderbuik, onder de navel. Dit chakra gaat over het uiten van emoties, je creativiteit en je seksualiteit.
  7. Wortelchakra (Muladhara): Bevindt zich bij je stuitje en wijst naar beneden. Het helpt je aarden en je stabiel en zeker te voelen.
Aura- en chakratherapie heeft de volgende specialismen:

 

  • Healing:

Healing probeert een natuurlijk proces in werking te stellen om het evenwicht in het lichaam te herstellen, het zelfgenezend vermogen te stimuleren en blokkades van energie op te heffen. Met healing wordt men in contact gebracht met energie in het lichaam (chakra’s) en energie om het lichaam (aura). Healing wordt al duizenden jaren beoefend en is bij vele beschavingen en religies over de hele wereld bekend. Healing wordt beoefend vanuit diverse tradities van spiritueel tot reiki en therapeutische aanraking. De healer legt zijn handen op diverse afstanden boven het lichaam, soms wordt ook lichte aanraking gebruikt, soms wordt op afstand genezen. Healing is een natuurlijke gave die door weinigen (h)erkend en gebruikt wordt.

  • Intuïtief lichaamsbewustzijn:

Intuïtief lichaamsbewustzijn is een behandelingsvorm waarbij het lichaam geheel of ten dele wordt gemasseerd. Door verschillende massagetechnieken worden energieblokkades opgelost. Hierdoor wordt men zich bewust van de totale innerlijke kracht.

  • Reading:

Dit is het waarnemen van de energie in en om het lichaam en deze te vertalen in woorden. De cliënt krijgt op deze manier een duidelijk overzicht over de levenssituatie. Deze informatie kan een helend effect hebben en het bewustwordingsproces positief beïnvloeden.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief


Over mij

Mevrouw A.Kosture is een Orthomoleculaire Therapeut en natuurgeneeskundige Therapeut die al zoveel jaar in dit vak zit, dus aan ervaring geen gebrek!

Openingstijden

Maandag - Vrijdag: 10:00 - 17:00Zaterdag - zondag: gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 070 214 78 92Laan van Meerdervoort 864, 2564 AS Den HaagKVK 68723423