Eerder werd aan aangetoond dat 67% van een groep mensen die de diagnose coeliakie kreeg, last heeft van bijkomende neurologische problemen, zoals hoofdpijn en een verminderde coördinatie.
De onderzoekers hebben daarom gekeken naar neurologische functies op de langere termijn bij het volgen van een glutenvrij dieet.
Het mensen dat getest zijn op antilichamen tegen gluten.
Hersenscans lieten zien dat mensen die positief testten een grotere mate van atrofie in de grijze stof van de hersenen hadden.
De onderzoekers geven aan dat het in de praktijk belangrijk is om mensen met coeliakie goed te blijven monitoren op het volgen van een glutenvrij dieet.
Strikte naleving van het dieet kan neurologische problemen op termijn voorkomen en zelfs bestaande neurologische verstoringen verbeteren.Een glutenvrij dieet en de juiste orthomoleculaire supplementen kunnen elkaar bij de behandeling uitstekend aanvullen.
Coeliakie is een mede genetisch bepaalde, chronische auto-immuunziekte waarbij beschadigingen aan de dunne darm optreden die uiteindelijk leiden tot malabsorptie met deficiënties aan ijzer, foliumzuur, calcium en vele vitamines.
Naast een glutenvrij dieet is uiteraard ook een gezonde basisvoeding van groot belang.
Orthomoleculaire suppletie kan zeer waardevol zijn bij de behandeling van coeliakie.
omdat er door de verminderde werkzaamheid van het darmslijmvlies veel tekorten aan micronutriënten kunnen ontstaan.
De suppletie moet gericht zijn op het aanvullen van ontstane tekorten, herstel van het darmslijmvlies, verhoging van de weerstand en verbetering van de antioxidant status:
  • Allereerst een orthomoleculair gedoseerd breedspectrum Multi-vitamine/mineralen preparaat om ontstane tekorten.
  • Omdat de darmflora door de beschadiging van de darmwand uit balans is, is het van groot belang om een probiotica-preparaat met de juiste darmbacteriën aan te bieden.

De aanwezigheid van de juiste bacteriën in de darm verhindert de groei van pathogene micro-organismen, onder meer doordat ze zich aan de darmwand vasthechten. Melezza Health Care is gespecialiseerd in Darmziektes en Orthomoleculaire Therapieën 💪 

Coeliakie bij kinderen

Coeliakie bij kinderen is een ziekte die veel vaker voorkomt dan tot nog toe werd gedacht.
Het Symptomen kunnen over dit ziektebeeld een bijdrage leveren aan het eerder stellen van de juiste diagnose. Een glutenvrij dieet en de juiste orthomoleculaire supplementen kunnen elkaar bij de behandeling uitstekend aanvullen.
Coeliakie is een mede genetisch bepaalde, chronische auto-immuunziekte waarbij beschadigingen aan de dunne darm optreden die uiteindelijk leiden tot malabsorptie met deficiënties aan ijzer, foliumzuur, calcium en vele vitamines.
Naast een glutenvrij dieet is uiteraard ook een gezonde basisvoeding van groot belang. Orthomoleculaire suppletie kan zeer waardevol zijn bij de behandeling van coeliakie.
Omdat er door de verminderde werkzaamheid van het darmslijmvlies veel tekorten aan micronutriënten kunnen ontstaan.

De suppletie moet gericht zijn op het aanvullen van ontstane tekorten, herstel van het darmslijmvlies, verhoging van de weerstand en verbetering van de anti-oxidant status:

  • Allereerst een orthomoleculair gedoseerd breedspectrum Multi-vitamine/mineralen preparaat om ontstane tekorten .
  • Omdat de darmflora door de beschadiging van de darmwand uit balans is, is het van groot belang om een probiotica-preparaat met de juiste darmbacteriën aan te bieden.

De aanwezigheid van de juiste bacteriën in de darm verhindert de groei van pathogene micro-organismen, onder meer doordat ze zich aan de darmwand vasthechten zodat daar geen plaats is voor pathogene microben. De antimicrobiële werking van probiotica wordt verder toegeschreven aan het feit dat deze bacteriën melkzuur en andere zuren vormen, waardoor in het micromilieu van de epitheelwand en de mucuslaag een voor pathogenen ongunstige pH ontstaat.

  • L-Glutamine is een aminozuur dat als brandstof gebruikt wordt door de epitheelcellen die de darmwand bekleden. L-glutamine is dus van belang bij de werking, de structuur en het instandhouden van de slijmvliezen van het spijsverteringskanaal.

Tevens bevordert het de genezing van de darmwand.

Melezza Health Care is gespecialiseerd in Darmziektes
Bel voor İnfo en afspraak maken.

#Darm #colyak #coelikakie #healthyfood #gluten

Laat een bericht achter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief


Over mij

Mevrouw A.Kosture is een Orthomoleculaire Therapeut en natuurgeneeskundige Therapeut die al zoveel jaar in dit vak zit, dus aan ervaring geen gebrek!

Openingstijden

Maandag - Vrijdag: 10:00 - 17:00Zaterdag - zondag: gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 070 214 78 92Laan van Meerdervoort 864, 2564 AS Den HaagKVK 68723423