Hijama Cupping Therapie

HIJAMA EN CUPPING THERAPIE
Geschiedenis van Cupping therapie.

Wereldwijd wordt de behandeling al meer al 5000 jaar gebruikt. In onder andere Egypte ,China, Mongolië, Tibet, India, het oude Roman Empire zijn er verschillende tekeningen en andere bewijzen over het gebruik van cupping teruggevonden.

Bekende niet moslim geneeskundigen zoals Hippocrates en Galen waren een voorstander van cupping. Ook in Europa, Rusland en in de VS is cupping duizenden jaren een veel gebruikte therapie geweest. In Europa was de behandeling vooral in de middeleeuwen erg bekend.

In het jaar 1512 werd cupping enkel door speciaal opgeleide artsen studenten van de Oxford en Cambridge Universiteit.

WAT IS HIJAMA ?
 • Hijama therapie reinigt het lichaam van zuurrijke en giftige stoffen.
 • Hijama is een alternatieve geneeswijze wat al meer dan 4000 jaar beoefend wordt.
 •  Hajm (zuigen) is de Arabische benaming wanneer er bij cupping een kop op specifieke plekken geplaatst wordt en er vacuüm getrokken wordt. Dit zorgt ervoor dat meridianen ontdaan worden van stagnaties.

Hijama (cupping) is dus een therapeutisch proces voor het verwijderen van dode bloedcellen uit het lichaam. Met een Hijama therapie reinigt u uw lichaam van zuurrijke en giftige stoffen, die zich in het lichaam bevinden. Al deze giftige stoffen kunnen op termijn de doorstroming van zuurstof, voedingsstoffen, vocht, mineralen, vitaminen, enzymen, hormonen en antilichamen naar de cellen, weefsels en organen blokkeren. 70% van alle ziekten, pijnen en kwalen zijn het gevolg van bloed dat niet in staat is om bepaalde delen van het lichaam te bereiken. Als gevolg hiervan kunnen de cellen, weefsels en organen niet op normaal niveau functioneren. Hierdoor worden ze zwakker, inefficiënt en kunnen makkelijk overwonnen worden door ziektekiemen. Dit kan uiteindelijk leiden tot weefsel en orgaan defecten, waardoor er infecties kunnen ontstaan. Hijama therapie zorgt er voor dat het bloed deze delen van het lichaam wel bereikt.

De perfecte detox voor lichaam en geest!

Hijama heeft vanuit de Islam een belangrijke plaats in de geneeskunde. De overleveringen/hadiths over Hijama zijn talrijk en niet alleen werd het aanbevolen maar het werd zelfs bevolen door de Engelen aan de profeet (vrede zij met hem).

Wanneer voer je hijama/cupping uit?
 1. Ter voorkoming van ziekte, als preventie,
 2. Ter bestrijding van een ziekte, als genezing.
Voordelen van cupping
 • Cupping helpt pijn en ontsteking te verminderen.
 • Verbetert de doorbloeding.
 • Gebruikt voor ontspanning, welzijn en diepe weefselmassage.
 • Het is een veilige, niet-invasieve Behandeling.
 • Verjonging van lichaamsorganen.
 • Vergemakkelijkt het genezingsproces en versterkt het immuunsysteem.
Klachten

Hijama en cupping hebben een enorme dieptewerking. De behandeling vooral effectief in de bestrijding van pijn, kwalen en ziektes. Hijama en cupping is een vorm van acupunctuur die gericht is op de beweging van de energie, het bloed, lichaamsvloeistoffen en een verbeterde voedsel- en zuurstofopname in de cellen. Na een hijama en/of cupping behandeling worden nieuwe rode bloedcellen gevormd in uw lichaam.

Bij welke klachten is hijama geschikt?

Voor de behandeling

Het is aangeraden om 24 uur voor het Hijama behandeling GEEN dierlijke producten te eten, geen melk of andere zuivelproducten, zoals kaas enz. (ook geen vlees)

Na de behandeling

Na de behandeling mag u gedurende 24-uur de volgende zaken niet:

 • Geen melk of andere zuivelproducten, zoals boter, kaas enz. (ook geen vlees)
 • Geen donkere dranken drinken die koolzuur bevatten gedurende 24 uur na de behandeling
 • Het is aanbevolen de eerste 24 uur na de behandeling geen vlees te eten.
 • Kippenvlees of vis is wel toegestaan.
 • Geen gemeenschap na de behandeling.
 • Geen zware arbeid.
 • Gedurende 24 uur geen douche nemen, het gebed mag men wel gewoon verrichten.
 • Niet opwinden, boos worden probeer te ontspannen .
Contra-indicaties

Hijama mag niet verricht worden bij zwangerschap, hoge koorts, bij extreme moeheid of uitputting, bloedingen/bloeduitstorting, gebruik van bloedverdunners, open wonden/eczeem, hartproblemen, te lage bloeddruk, menstruatie, zonnebrand, kanker/tumoren. Ook mag het niet verricht worden bij mensen die pas bloed hebben afgegeven, er dient een interval van 2 á 3 dagen tussen te zitten.

Neem daarom altijd eerst even contact met ons op voor meer informatie en een indicatie voordat we een behandeling adviseren.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief


Over mij

Mevrouw A.Kosture is een Orthomoleculaire Therapeut en natuurgeneeskundige Therapeut die al zoveel jaar in dit vak zit, dus aan ervaring geen gebrek!

Openingstijden

Maandag - Vrijdag: 10:00 - 17:00Zaterdag - zondag: gesloten

Contactgegevens

Telefoon: 070 214 78 92Laan van Meerdervoort 864, 2564 AS Den HaagKVK 68723423